Přednáška v Mamma HELP centru

DSCN3793
Členky Studentské asociace nutričních terapeutů strávily jedno středeční lednové středeční v brněnském Mamma HELP centru, které se věnuje ženám, jež postihla rakovina prsu. Toto centrum se zabývá jak prevencí tohoto onemocnění, tak také pomáhá ženám, které s nemocí aktuálně bojují, a to jak v průběhu léčby, tak i po jejím skončení. V rámci programu „Holky, už mi zase chutná!“ byly do centra pozvány naše členky, aby ženám navštěvujícím toto centrum poskytly informace o výživě obecně i při DSCN3800onkologickém onemocnění, přičemž se zaměřily na boj proti nežádoucím účinkům, které velice často nemocné s nádorovým onemocněním prsu postihují. Účastnice tohoto setkání byly velice vděčnými posluchačkami a velice ochotně se zapojily do diskuze, která se vedla skrze celou přednášku, tudíž lze říci, že nakonec byly informacemi obohaceny jak posluchačky, tak i přednášející z našich řad. Jelikož rakovina prsu patří mezi nejčastější onkologické onemocnění žen, jsme velice rádi, že jsme mohli s Mamma HELP centrem v Brně spolupracovat a věříme, že tímto setkáním naše spolupráce teprve začala a bude nadále pokračovat.

Bc. Karolína Lukáčová