Už jsme i v Praze

Za účelem spojení více studentů oboru nutriční terapie se Studentská asociace nutričních terapeutů v roce 2018 rozšířila do Prahy.

V dnešní době se populace potýká s různými mýty ve výživě. Mnoho onemocnění je zapříčiněno špatnou výživou. Nutriční terapeuti se snaží vše uvést na pravou míru. Už během studia nutriční terapie je potřeba připravit studenty na práci s lidmi. Studentská asociace dává možnosti právě tuto praxi získávat a zároveň pomáhat zlepšovat povědomí o naší profesi. Také se snažíme zlepšit kvalitu studia. Široké veřejnosti předáváme znalosti z oblasti výživy.

Pořádáme NutriCafé, kde podáváme studentů, ale i laické veřejnosti zajímavé a ověřené informace. Spolupracujeme s IFMSA, což je mezinárodní federace asociací studentů medicíny. Máme tak možnost účastnit se akcí jako například Světový den diabetu, kde předáváme naše znalosti veřejnosti. Jedná se tedy o mezioborovou spolupráci nejen na 1. lékařské fakultě.