Home » Brněnské dny pro zdraví 2019

Správná výživa je důležitou komponentou zdravého životního stylu. V dnešní době se každý den potkáváme s velkým množstvím názorů na to, co ta „správná výživa“ vlastně znamená. Obrovské kvantum informací poskytované médii pohlcuje každého, kdo se aspoň jednou pokusil trošku více věnovat tomu, co jí. Pomocnou rukou v této situaci jsou nutriční terapeuti, kteří dokážou provést lidí správnou cestou ve světě výživy.

Už 4. rokem Studentská asociace nutričních terapeutů (SANT) ve spolupráci s projektem „Brno – zdravé město“ otevírá své dveře všem zájemcům o výživu a zdravý životní styl. Studenti oboru nutriční terapeut, členové SANT, každý rok připravují zajímavý program pro všechny věkové kategorie. Tématem letošního roku je „Výživa – velká známá či neznámá?“, čeká vás:

• Cyklus přednášek na aktuální témata o výživě od našich absolventů s otevřenou diskusí
  • Nutriční poradna, kde si můžete zdarma nechat změřit své tělesné složení pomocí přístrojů inBody a Tanita. Výsledky měření vám vysvětlí a zhodnotí zkušení nutriční terapeuti
  • Speciálně pro tuto akci se na Lékařské fakultě otevírá supermarket, kde u pokladen milé nutriční terapeutky vyhodnotí nejenom cenu, ale i výživovou hodnotu vašeho nákupu a naučí vás správně zacházet s informacemi na obalech potravin a orientovat se ve výběru potravin
  • Přijďte na naši akci i s dětmi, protože pro ně jsme připravili zábavnou kuchyňku, kde si budou moct upéct zdravé a chutné housky
  • Myslíte, že poznáte každé zrníčko na svém talíři? Víte, kolik cukru je obsaženo v nápojích, které kupujete každý den? Otestovat své znalosti můžete pomocí našich interaktivních her, které na vás také čekají na naší akci

Kromě toho, celý den budou k dispozici nutriční terapeuti, kteří vám rádi odpoví na jakoukoliv otázku ohledně výživy. Akce bude probíhat 28.9. na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity (Kamenice 5, 625 00 Brno-Bohunice) v pavilonu A21 (Ústav ochrany a podpory zdraví) od 10:00 do 18:00. Přijďte se podívat, protože zdravé město tvoří zdraví obyvatelé. Těšíme se na vás!

Za podporu a poskytnutí prostoru děkujeme Lékařské Fakultě MU a Ústavu ochrany a podpory zdraví.

Naleznete nás také na facebooku: